srollup
blog reg facebook

Visszahívjuk

up

B2B

up

Bejelentkezés

Elfelejtette jelszavát?

Losma szűrők a Nikon ’Focus’-ában

2015. 04. 13.

Losma szűrők a Nikon ’Focus’-ában
A Nikon Optical világszerte elismert piacvezető a szemüveglencsék technológiájának a területén, vállalati innovációival kiterjed az ultra magas 1,74-es törésmutatójú anyagtól az első személyre szabott egyfókuszú lencsékig. Olyan területeken, mint a haladó digitális lencse tervezések és innovatív bevonatok fejlesztése, a Nikon a szemüveglencse ipar technológiai haladásának élvonalában maradt.
Annak érdekében, hogy a vállalkozások növekvő kiváló minőségű szemüveglencse igényét kielégítse, a Nikon Optical a Schneider CNC digitális lencsevágó gépeinek széles választékát alkalmazza a Milton Keynes-ben található lenyűgöző létesítményében. Polikristályos gyémánt (PCD), és természetes gyémánt szerszámok használatával történik a szervesanyag lencsék precíz és nagysebességű vágása (HSC), akár az 1,74-es törésmutatójú értékűeké is.
Korábban kielégítőnek volt tekinthető a HSC (nagysebességű vágási) művelet során keletkezett műanyag forgács szűrése és eltávolítása a folyamat hűtőfolyadékából. Ennek ellenére, a Nikon Optical folyamatos fejlesztő politikájának megfelelően, egy még hatékonyabb megoldás került kifejlesztésre a lég- és folyadékszűrésre és tisztító rendszerekre szakosodott Losma közreműködésével.
Patric Mastin, a Nikon Optical operációs és műszaki menedzsere kifejtette: “Hatékony hűtőközegként 98% víz és 2% olaj emulzióját alkalmazzuk. Mivel a forgácsolási műveleteink eredményessége a hűtőfolyadékunk folyamatos hatékonyságától függ, ezért elengedhetetlen, hogy el tudjuk távolítani a folyamat során keletkezett finom műanyag forgácsot.
Korábban minden egyes lencsevágó gépünk egyéni, hagyományos szűrőrendszerrel volt ellátva. Bár a régi szűrőegységeink használhatóak voltak, a forgács felettébb finom és koptató jellege miatt gyakran ütköztünk olyan nehézségekbe, mint a fúvókák elzáródása és a szivattyúk elkopása.
Annak érdekében, hogy ezen a szűrési problémán felülkerekedjünk, összeállítottunk egy “kívánságlistát” azokról a tulajdonságokról, melyekkel egy ideális szűrési rendszernek rendelkeznie kellene. Az általunk legfontosabbnak tartott tulajdonság a rendszer kompakt kivitele, nagy legyen a szűrési kapacitása, valamint az, hogy lehetőleg ne igényeljen fogyóanyagot, illetve a kézi beavatkozás és karbantartás szükségessége is minimális legyen.
2011 folyamán számos szűrési szakemberrel beszéltünk az optikai iparon belül és kívül egyaránt, de egyikőjük sem tudott egy, az összes igényünknek megfelelő terméket felmutatni, velejáró kockázatok és jelentős áttervezés szükségessége nélkül.
Biztosak voltunk benne, hogy a megoldás létezik, ám nem csupán a megfelelő termékre, hanem a megfelelő gyártóra is szükség volt, aki képes megérteni az igényeinket és megfelelni azoknak. Ezt a kombinációt a Losma UK-ban találtuk meg.”
 
A Losma a világ egyik vezető tervezője és gyártója a kiváló minőségű ipari hűtőfolyadék szűrési rendszereknek, melyeket mágneses és nem mágneses gyártási hulladékkal szennyezett folyadékok hűtésére és kenésére használnak.
A megfelelő megoldás biztosítása érdekében, a Losma ipari hűtőfolyadék szűrési rendszerek széles, különböző szűrési technológiájú választéka érhető el. Ezek közé tartozik a nem szőtt szálas, az öntisztító dobos, a nagy folyadék fejes, valamint az öntisztító betétesek. Mivel a cég flexibilis termékei moduláris felépítésűek, elláthatóak visszahűtőkkel, oxigéndúsítókkal, kaparó gyűjtőkkel és iszaptömörítőkkel.
Mivel a Losma teljes mértékig rendkívül nagy szűrési képességű automata, öntisztító rendszerekre specializálódik, valamint bizonyos, hogy a termékei nem igényelnek fogyóanyagot, így a Losma ideális szűrési megoldás szállítónak bizonyult a Nikon Optical számára.
Annak érdekében, hogy minden vevő számára a megfelelő megoldást tudja biztosítani a szűrési igényeikhez, a Losma környezetbarát választéka 9 alapmodellben érhető el, melyek mindegyikéhez számos különböző változat létezik. A Losma öntisztító dobszűrőinek népszerű ’Spring’ sorozata, amit a Nikon Optical telepített, ideálisak oldott vagy hígítatlan folyadékokkal való használathoz. A tartós szűrőhálókból hasznot húzva, a meglehetősen hatékony egységeket világszerte számos igényes iparág használja különböző anyagforgács eltávolítására olyan folyamatok során, mint a csiszolás, gépi megmunkálás és ipari folyamatok.
A hígítatlan olaj esetében 25-1000 liter/perces, az emulziók esetében pedig 50-2000 liter/perces átfolyási sebességgel a ’Spring’ egységek által nyújtott szűrés mértéke az ügyfelek különleges igényeihez igazítható. A ’Spring’ lehetőségek széles választéka elérhető, mint a vonszoló szállító rendszer, a mágneslemezes előszűrő, légszűrés párához és gőzhöz, valamint szennyezett víz szállító tartályok a szűrőkhöz és iszaptömörítőkhöz.
Richard Murphy, a Losma UK Limited menedzsere kifejtette: ”A ’Spring’ öntisztító dobszűrőinek működése teljes mértékig automata. Mivel a dobszűrő gravitációsan táplált, a dobon kívül lévő hidrosztatikus nyomás arra készteti a folyadékot, hogy az keresztülmenjen a szűrőn. Ahogy az előszűrt folyadék belefolyik a szűrőbe az adagolón keresztül, lerakódást képez (akár 10-14 mm vastagságban). A hűtőfolyadék ezután keresztülmegy a lerakódáson, valamint a dob finom szűrőhálóján, válva hatékonyan szűrt folyadékká. Egy, az ellenkező irányból folyó, erős sugárban érkező, tiszta folyadék ezután a maradék felületi szennyeződésektől megtisztítja a szűrőt, miközben a vonszoló szállító rendszer eltávolítja a képződő üledéket. Az öntisztító művelet végén a szűrődob elkezdi a következő szűrési ciklust. Ezek a funkciók teljes mértékig önműködőek és egy PLC egység által vezéreltek.
Az eltávolításra szánt forgácslerakódás folyadéktartalmának csökkentése és térfogatának minimalizálása érdekében, a Nikon Optical szűrési rendszerét elláttuk egy üledéktömörítővel. hatékony egység sűrű tömörítettséget ér el egy erős statikus terheléssel, amelyet egy csigahajtóműves motor állít elő.”
Patric Mastin, a Nikon Optical munkatársa összefoglalja: “Mivel a Losma egy járatos ’Spring’ szűrő ajánlásával képes volt megfelelni a kihívást jelentő igényeink jelentős részének, így bártan működünk együtt a Losma S.p.A. műszaki csapatával és Richard Murphy-vel a Losma UK-tól, az új rendszer testre szabásának kapcsán.
Számos egyéb igény mellett, a rozsdásodás és potenciális hűtőfolyadék szennyeződés kockázata miatt, az egyik legfontosabb feltételünk az volt, hogy kiváló minőségű AISI 304-es rozsdamentes acél kerüljön használatra a ’Spring’ egység minden részén, amely érintkezésbe kerül a vizes oldatunkkal.
A tárgyalásaink során a Losma minden alkalmazottja kiváló megértést tanúsított az igényeinkkel kapcsolatban, és képes volt tervváltoztatásokat javasolni, amely egy ideális szűrési rendszer szállítását eredményezte.
Az, hogy képesek vagyunk egyenletesen szűrni a hűtőfolyadékot 25 μm-ig, kizárta az olyan problémákat, mint az eltömődő fúvókák, túlfolyás és a gépek leállása. A tisztább hűtőfolyadék azt jelenti, hogy a szivattyúink lényegesen hosszabb ideig működőképesek, így az elmúlt három hónap alapján a szivattyúk cseréjén évi 2000 £ megtakarítást becsültünk előre. A hűtőfolyadékunk olajkomponensén történő kb. 40 %-os megtakarítás mellett a mért vízfogyasztásunk jelentős csökkenése is megvalósult.
Egy problémamentes üzembe helyezést követően, a Losma egység kiválóan járul hozzá a lencsevágó gépünk hatékony működéséhez, valamint a kiváló minőségű szabadalakítású lencséink gyártásához. A karbantartási időben elért jelentős csökkentésünk, mely egy magasabb szintű géphasználatot eredményezett, valamint az egyéb megtakarításaink hosszú listája ahhoz vezetett, hogy a kezdetben kalkulált időnél sokkal hamarabb számíthatunk a szűrési beruházásaink megtérülésére.”
Műszaki jellemzők
- Szűrt anyag 1,5-1,74 törésmutatójú műanyag lencsék
- Forgács típusa finom, egészen 0,2-0,5 mm-ig
- Forgács mennyisége 1-2 kg/h
- Hűtőfolyadék, adalékanyag víz + 1 % - 3 % olaj emulzió
- Kívánt hűtőfoly. hőmérséklet 18-22 °C, tartomány pontossága ±1 °C
- Folyadékáram tápegység 300 l/min teljes, 60 l/min HSC részére
 
- Folyadékáram a HSC fejéhez 5 külön szivattyú 60 l/min 3 bar-t biztosítva 3 m elülső résszel
- Szűrés mértéke jobb mint 25 μm
- Lehűtött hűtővíz fogyasztó biztosít 10-12 °C-os hűtővizet
- Szintszabályzás szivattyúleállítás, ha magas a vízszint a rendszerben
- Vasárnapi indítás vezérlés elindítja a rendszert és leviszi a hűtőfolyadék hőmérsékletét a beállított értékre, mielőtt a termelés megkezdődik
- Feszültség 415 V – 50 Hz
- 60 l/min szűrt víz vissza a gépekhez, amennyiben szükséges
A szerkesztő jegyzetei
A Losma Csoport biztosítja a teljes ipar számára a lehetőséget, hogy “tisztán dolgozzon és egészségesen lélegezzen”. A környezeti fejlesztéseken túl, a Losma gyártmányok bevezetése valódi előnyöket garantál, olyanokat, mint a megtakarítás, megnövelt termelékenység, biztonságos munkakörnyezet és folyamatos fejlesztés.
A folyékony kenőanyagok és hűtőfolyadékok szűrésén felül, Losma híres az innovatív légszűrési és kezelési technológiáiról. Egy átfogó moduláris és testre szabható választék biztosítja, hogy a Losma képes legyen minden szerszámgép és ipari folyamat alkalmazásához a megfelelő folyadék/légszűrési megoldást nyújtani.
fotofotofotofoto

vissza a hírekhez

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Telefon: +36 (53) 500 260

E-mailen: kl-system@kl-system.hu

Hírek, cikkek

A Nikon Optical világszerte elismert piacvezető a szemüveglencsék technológiájának a területén, vállalati innovációival kiterjed az ultra magas 1,74-es törésmutatójú anyag

bővebben

Bisnode tanusitvany
close

Kérjen ajánlatot

Dokumentum csatolása

KÜLDÉS

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

close

Jelentkezzen be

Elfelejtette jelszavát?

KÜLDÉS

close

Ajánlja termékünket

KÜLDÉS

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

close

Kérjük adja meg e-mail címét.
A rendszerünk generál egy új jelszót Önnek,
amelyet a megadott e-mail címre küld!

KÜLDÉS

cik_one cik_two cik_thr cik_for cik_fif