• Leírás
  • Felépítés
  • Felhasználás
  • Jellemzők
  • Kiegészítő tartozék
  • Leírás
  • Méretek
  • Méretek
  • Működési elv
  • Visszatekerő rendszer
Az új EXTRA sorozat egy szövet szűrőanyagot használó gravitációs szűrő. A galvanizált lemezből készült EXTRA szűrőbetétje ferde, perforált tálcán helyezkedik el. Ferde, perforált szűrőkialakí­tás, a legjobb teljesí­tmény elérése érdekében. Adagolómagasság 450mm mágneses leválasztóval 440mm mágneses leválasztó nélkül
stabil, horganyzott, porfestett acéllemez (rozsdamentes acél rendelhető)
automatikus szövet visszatekerés
egyszerű rögzítő-elengedő rendszer a szűrőtekercs rögzítéséhez
rozsdamentes acél lehúzó, az iszaplerakódás eltávolítására a szűrőanyagról
iszap ülepítő tartály
úszós szintszabályozás
Alkalmas fémmegmunkálási folyamatokat végző szerszámgépekhez, a rendszer percenként 15-260 liternyi, 40°C hőmérsékleten 20° cSt viszkozitású tiszta vagy emulziós olaj szűrésére képes. A szűrési szintet a választott szűrőszövet anyaga határozza meg, 10 és 50 mikrométer között. A szűrőszövet alkalmazása igen magas szűrési szintet tesz lehetővé, nagyon alacsony kezdeti költségek mellett.
Króm-nikkel acélhoz is használható
Nagy mennyiségű füsthöz/porhoz
Tartós használatra
Az automatikus szűrőtisztításnak köszönhetően rendkívül gazdaságos
A szívótölcsér kialakításának köszönhetően ritkábban kell a szívókart utánállítani
A munkatársak egészségének megfelelő védelme a felületi szűrés elvén működő KemTex® ePTFE szűrőpatron használatának köszönhetően
Biztonságos üzemeltetés a forgásirány felügyelete miatt
Magas hatásfok, emelt terhelés, a szűrőanyag hatékony használata, egyszerű felépítés, kompakt méret.
CE elektromos doboz
rendelhető rozsdamentes acél változatban is
kiegészítő burkolatok
Treadable covering
tekercs végi kapcsoló
mágneses leválasztó
folyadék diffúzor
tartály a megtisztított folyadéknak
a tartályban lévő szintszabályzó
Légszűrő olajköd, mikroköd, gőz, por és szagok kiszűrésére, ipari felhasználáshoz.
Helytakarékos felépítés: A kompakt formának köszönhetően elő és utószűrőként egyaránt könnyen alkalmazható bármilyen szerszámgéppel.
Modularitás: Intenzív használathoz létezik különleges verzió, opcionális elő és utószűrő egységgel:
X-Guard: előszűrő vasreszelék és por számára, HEPA H13 utószűrő (99.95%) a füstök és gőz számára, aktívszén a kellemetlen szagok és IPA semlegesítésére.
Különleges, szabadalmaztatott GREEN® bioszűrő!
Az Icarus az új természetbarát, szabadalmaztatott GREEN® szűrővel kerül szállításra: 100%-ban természetes, ökokompatibilis, elégethető és nagyon magas hatékonyságú, az utánszűrők élettartamának meghosszabbítására.
Modell – Szűrő elhelyezése – A standard tartály méretei – Tartály kapacitása – súly – szűrőszövet szélessége
Modell – Szűrő elhelyezése – A standard tartály méretei – Tartály kapacitása – súly – szűrőszövet szélessége
Átvitel liter/perc
Modell – durva csiszolás (emulzió) – befejező köszörülés (olaj) –húzógépek (emulzió) –mosógépek és finommegmunkálás (emulzió)
A szennyezett hűtőfolyadék az elosztóvályún át kerül a szűrőbetétre, amely leköti a szilárd szennyező részecskéket (port és fémforgácsot), majd a tiszta folyadékot a gyűjtőtartályba engedi. A különböző méretű lyukakkal fedett szennyezőanyag csúszdán végighaladva, a folyadék a csúszda alján gyűlik össze, így a szennyeződés lerakódik az alsó részen. A szűrőszövet anyaga és a lerakódott szennyeződés által képzett felületi réteg együttesen rendkívül jó szűrési hatásfokot tesz lehetővé, szűrőbetét megtakarítás mellett. A szűrőbetét folyamatosan gyűjti a szennyeződést, majd megtelik. Ekkor a folyadék már nem képes áthaladni a szűrőmédián, megemelkedik a szintje, ezzel megemelve az úszót, amely aktiválja a mikrokapcsolót.
Aktiválás után a kapcsoló beindítja a szűrőbetét cseréjének folyamatát: a megtelt régi helyére új kerül. A megszűrt folyadék egy tartályba kerül, majd egy szivattyú visszaszállítja a munkagépbe.
A megtelt szűrőanyag visszatekerő rendszere lehetővé teszi az egész tekercs gyors és egyszerű cseréjét, köszönhetően az innovatív rögzítő-elengedő mechanizmusnak. A rendszer egy önállóan szabályozott lehúzószerszámmal is fel van szerelve, amely eltávolítja a szennyeződést a szűrőanyagról visszatekerés előtt, így azt egy különálló tartályba lehet összegyűjteni.

Hasonló termékeink hűtőfolyadék szűrők kategóriában