• Leírás
  • Felhasználás
  • Leírás
  • MAGNETO 250
  • MAGNETO 400
Magas teljesí­tményű, rudas rendszerű mágneses leválasztó Az optimális teljesí­tmény érdekében a MAGNETO-t az üres folyadéktartályban kell elhelyezni a szivattyúhoz közel, úgy, hogy a folyadéknak legyen lehetősége keresztülfolynia rajta. A maximális szűrési teljesí­tmény elérése akkor lehetséges, ha a folyadékot terelőlemezek alkalmazásával hosszanti irányban áramoltatjuk. A tisztí­tási folyamat gyors és egyszerű, kézzel eltávolí­tjuk a MAGNETO-t a folyadékból, kihúzzuk a rudakat a helyükről, és a szennyeződést kiürí­tjük egy tartályba. A MAGNETO egyszerűségének köszönhetően könnyen beilleszthető és igényre szabható. A MAGNETO teljes egészében Aisi304 rozsdamentes acélból készül. A MAGNETO tartósan mágneses, 5000 Gauss erősségű neodí­mium részekből áll. a maximális leválasztás érdekében ajánlott áramlás / a maximális folyadéksebesség érdekében ajánlott áramlás nyí­l végén: tiszta folyadék
Alkalmas fémmegmunkálási folyamatokat végző szerszámgépekhez, a rendszer percenként 15-260 liternyi, 40°C hőmérsékleten 20° cSt viszkozitású tiszta vagy emulziós olaj szűrésére képes. A szűrési szintet a választott szűrőszövet anyaga határozza meg, 10 és 50 mikrométer között. A szűrőszövet alkalmazása igen magas szűrési szintet tesz lehetővé, nagyon alacsony kezdeti költségek mellett.
Működési elv:
A szennyezett hűtőfolyadék az elosztóvályún át kerül a szűrőbetétre, amely leköti a szilárd szennyező részecskéket (port és fémforgácsot), majd a tiszta folyadékot a gyűjtőtartályba engedi. A különböző méretű lyukakkal fedett szennyezőanyag csúszdán végighaladva, a folyadék a csúszda alján gyűlik össze, így a szennyeződés lerakódik az alsó részen. A szűrőszövet anyaga és a lerakódott szennyeződés által képzett felületi réteg együttesen rendkívül jó szűrési hatásfokot tesz lehetővé, szűrőbetét megtakarítás mellett. A szűrőbetét folyamatosan gyűjti a szennyeződést, majd megtelik. Ekkor a folyadék már nem képes áthaladni a szűrőmédián, megemelkedik a szintje, ezzel megemelve az úszót, amely aktiválja a mikrokapcsolót.
Aktiválás után a kapcsoló beindítja a szűrőbetét cseréjének folyamatát: a megtelt régi helyére új kerül. A megszűrt folyadék egy tartályba kerül, majd egy szivattyú visszaszállítja a munkagépbe.
Magas teljesítményű, rudas rendszerű mágneses leválasztó
Az optimális teljesítmény érdekében a MAGNETO-t az üres folyadéktartályban kell elhelyezni a szivattyúhoz közel, úgy, hogy a folyadéknak legyen lehetősége keresztülfolynia rajta. A maximális szűrési teljesítmény elérése akkor lehetséges, ha a folyadékot terelőlemezek alkalmazásával hosszanti irányban áramoltatjuk.
A tisztítási folyamat gyors és egyszerű, kézzel eltávolítjuk a MAGNETO-t a folyadékból, kihúzzuk a rudakat a helyükről, és a szennyeződést kiürítjük egy tartályba.
A MAGNETO egyszerűségének köszönhetően könnyen beilleszthető és igényre szabható.
A MAGNETO teljes egészében Aisi304 rozsdamentes acélból készül.
A MAGNETO tartósan mágneses, 5000 Gauss erősségű neodímium részekből áll.
a maximális leválasztás érdekében ajánlott áramlás / a maximális folyadéksebesség érdekében ajánlott áramlás
nyíl végén: tiszta folyadék
250-es sorozat / Rudak hossza mm-ben / lehetséges folyadékáteresztés liter/perc / lehetséges tartálykapacitás (liter)
400-as sorozat / Rudak hossza mm-ben / lehetséges folyadékáteresztés liter/perc / lehetséges tartálykapacitás (liter)

Hasonló termékeink hűtőfolyadék szűrők kategóriában