• Leírás

Az új ARGOS sorozat szűrőit olajkodök (emulziók, valamint tiszta olaj), valamint különböző gépi folyamatok során keletkező gőzök és füstök szűrésére tervezték. Ezt a szűrőegységet kimondottan ipari felhasználásra fejlesztették ki. Legfontosabb jellemzői a tartósság, megbízhatóság, valamint az egyszerű kezelhetőség és karbantartás.

Három méretben, 3000 és 12 000 m3/h közötti átfolyási kapacítással kapható, szűrési hatékonysága pedig akár a 99,97%-ot is eléri.

Működési elv: A csővezetéket a szűrővel összekötő légbevezető szakasz nagy területet ölel fel, és egyfajta

csillapítózónaként működik. E területre egy (opcionális) „twist előrobbantó” rendszer is
beszerelhető, amely egy kényszerített centrifugális hatás révén fokozza az apróbb részecskék összegyűjtését. Ennek következtében a levegő két különálló és újrahasználható szűrési szakaszon – egy PVC cseppleválasztón és egy fémes G3-szűrőn – halad át.
A következő terület egy a szűrőelemeket, a redős szűrőpatronokat magában foglaló kamra, amely nagy szűrőfelületével felfogja az apróbb szennyeződéseket. A patronokat nagy elnyelőkapacitású, összefüggő szűrő borítja, amely egyenletesen oszlatja el a teljes patronon a levegőáramlást.
Az ARGOS alapfelszereltsége egy a szűrőelemek eltömődését felügyelő manométer. A berendezés a főfunkciókat kijelzőn megjelenítő, teljesen digitális rendszerrel valamint az exkluzív „Led Up” rendszerrel is felszerelhető, amely a LED-sáv különböző színeivel jelzi a szűrőelemek eltömődését.
A patronok vízszintes elhelyezkedésüknek köszönhetően gyorsan és egyszerűen hozzáférhetők és karbantarthatók; a szűrőkamra egy zsanéros ajtón keresztül érhető el. A szűrők eltávolítása egyszerű, gyors és tiszta, mivel a szennyezett kamrát a tiszta kamrától egy panel választja el, amely egyben alá is támasztja a szűrőelemeket.
A kondenzált olajköd-részecskék egy nagyméretű tartályban gyűlnek össze, amely kívülről látható szintjelzővel rendelkezik, és (igény esetén) az összegyűlt folyadékot automatikusan eltávolító szivattyúval is felszerelhető.

Hasonló termékeink légszűrők kategóriában