• Leírás
  • A sorozat szabadalma garantálja
  • Felhasználás
  • Karbantartás
  • Leírás
  • Telepítés
  • Tulajdonságok

A Darwin széria elemei a szerszámgépekben keletkező olajköd és olajgőzök elszí­vására alakalmasak. Szabadalmaztatott technológiával 4 alap modell létezik 600 á tól, 3.000 m3/h teljesí­tményig. Ezen széles mérettartomány lehetővé teszi a kisesztergáktól a legnagyobb megmunkálóközpontokig való alkalmazásukat. A "T" széria csak egy turbinát tartalmaz ezzel ellátva az alap olajgőz elszí­vást. Darwin (M) széria egy centrifugát rejt, í­gy már hatékonyabb szűrést biztosí­t. Mí­g a Darwin "D" sorozat iker centrifugával rendelkezik. Ezen sorozatok bármely eleme lehetővé teszi az alkalmazott olaj vagy emulzió folyadék hatékony kiválasztását a légáramból.

Kompakt formaterv és alkalmazkodóképesség
Kiemelkedő sokoldalúsága miatt egyszerűen szerelhető bármilyen helyzetben lévő gépre. Az egyetlen olyan szűrő, amely függőlegesen és vízszintesen is beépíthető és használható, az egyedi elforgatható tartónak köszönhetően.
Egyszerű beépítés és karbantartás
Az új tartónak és a szabadalmaztatott olaj visszavezetésnek köszönhetően, a rendszeres karbantartás gyorsan és hatékonyan végrehajtható.
Egyedülálló sokoldalúság használat közben
A Darwin sorozat összes modellje továbbfejleszthető cége gyarapodásának ütemében. A különleges házba a három közül bármelyik fajta forgórész beszerelhető, a kiszolgálni kívánt gép fajtájának megfelelően. A cserét a légszűrő elhelyezése után is könnyűszerrel végre lehet hajtani. Így mai beszerzése a jövőben is használható marad, bizonyítva, hogy a Darwin nemcsak technológiailag előremutató, hanem jelentős gazdasági előnyei is vannak.
Maximális teljesítmény, visszafogott áron
A Darwin által garantált magas szűrési szint tovább növelhető elő- és utószűrőinkkel, az összes légszűrő bővíthető ezek kombinációival. Több, mint 150 változat hozható létre, a szennyező anyag jellegétől függően. A szűrő egész élettartama alatt mind az elő-, mind az utószűrők bármikor felszerelhetők vagy eltávolíthatók.
Levegőszűrő az emulziós, vagy tiszta olajból származó ködök és kigőzölgések kezelésére, az alkalmazott forgórésztől függően:
Darwin turbina (T): emulziós olaj használatakor keletkező, sűrű részecskéjű olajködhöz.
Darwin egyes-centrifuga (M): emulziós és tiszta olaj használatakor keletkező, kismennyiségű port tartalmazó olajködhöz.
Darwin dupla-centrifuga (D): emulziós és tiszta olaj használatakor keletkező, kismennyiségű port tartalmazó párához és olajködhöz.
Működési elv
A szabadalmaztatott és négy változatban elérhető DARWIN család 600 és 3300 m3/h közötti teljesítményt fed le. Ez azt jelenti, hogy merőben eltérő feladatokkal is megbirkózik, kisméretű esztergapadoktól a csiszológépekig vagy akár összetett gépműhelyekig.
A Darwin sorozat légszűrői összegyűjtik és felfogják az olajos szennyeződést, a turbina vagy forgórész részecskékre gyakorolt gyorsítóhatásának köszönhetően.
A forgórész körkörös mozgása az olajködöt újra folyékony állapotba állítja vissza, az így összegyűjtött olaj pedig egy visszavezető csövön keresztül ismét a gépbe kerül.
A Darwin olajködszűrő tartósságának és maximális hatásfokának megtartása érdekében szükséges az alábbi szervizintervallumok betartása. Ez garantálja a folyamatosan kiváló teljesítményt, valamint a motort és más forgó részeket érő mechanikus stressz elkerülését.
Légszűrő emulziós vagy tiszta olaj használatakor keletkező ködökhöz és párákhoz.
Alkalmazhatóság
T: köszörűkhöz és darálókhoz
M és D: bármilyen fémmegmunkáló géphez.
Felhasználás
T: sűrűbb részecskéket tartalmazó emulziós olajköddel szennyezett levegő szűrésére
M: kismennyiségű port tartalmazó, tiszta és emulziós olajköddel szennyezett levegő szűrésére
D: kismennyiségű port tartalmazó, tiszta és emulziós olajköddel és párával szennyezett levegő szűrésére
Anyaga
ROZSDAMENTES ACÉL: különösen alkalmas vízpárával kevert olajköd és mikroköd kezelésére ipari mosógépeknél, vagy az élelmiszeripar néhány területén. A ködök, füstök és különösen korrozív, vagy sós párák elszívása példa néhány ipari felhasználásra.
Méretek
Az elemes felépítésnek köszönhetően a szűrők telepítése meglehetősen egyszerű és könnyű, ennek ellenére fontos a szakszerű munkavégzés, hogy az egység később tökéletesen működjön. Itt van néhány alapvető előírás. További részletes információért kérem, tekintse meg az egyes modellek kézikönyvét.
Mielőtt hozzákezdene, győződjön meg arról, hogy rendelkezésre áll a beépítéshez és működéshez szükséges hely a szűrő fölött és mellett. (az egyes modellek számára ténylegesen biztosítandó helyet megtudhatja a kézikönyvből, vagy a berendezés műszaki adatlapjáról)
A légszűrőt vízszintesen vagy függőlegesen közvetlenül a gépre kell rögzíteni, vagy a közvetlen közelében kell elhelyezni, a szükséges tartószerkezet alkalmazásával. Kisebb gépeknél szükség esetén egy légszűrő több eszközt is kiszolgálhat. Ekkor fontos betartani a csövek szűkítését, és 1 méter hajlékony PVC csövet kell a rendszerbe illeszteni a szűrő és a berendezés fix csövezése közé, a későbbi karbantartás, és a hatékony működés érdekében.
A nyomáscsökkenés elkerülésére, legfeljebb 2 méteres csőhosszúság javasolt, hosszabb csövezés jelentős átvitelcsökkenést eredményezhet. Továbbá, a folyadék pangásának megakadályozására, kerülje a csövek „lógását” az elhelyezéskor.
Egy, vagy több tengelyen mozgó gépeknél (esztergák, marógépek, fúrók, prések, köszörűk, stb) fontos, hogy a csövek messze kerüljenek a mozgás tengelyétől és a fémreszeléktől, darabos szennyeződéstől és hűtőfolyadékoktól. Így elkerülhető szennyeződés felhalmozódása a forgórészben, amely hibákat, vibrációt és előszűrő alkalmazása esetén a szűrő deformációját okozhatja.
A legjobb teljesítmény érdekében a légszűrőnek folyamatosan üzemelnie kell a gép által végzett teljes munkafolyamat alatt, a munkaciklusoktól függetlenül, ezért a szűrőt közvetlenül a gép fő kapcsolótáblájáról célszerű működtetni.
Legnagyobb légáramlás – Zajszint – Belépő csőcsonk átmérője – fordulatszám – csomagolás méretei – nettó súly – bruttó súly
Elektromos adatok
Háromfázisú, kétpólusú elektromotor, IP55 védelmi index, F szigetelési osztály

Hasonló termékeink légszűrők kategóriában