2024-02-12

Innováció a hegesztéstechnológiában: A KEMPER VacuFil rendszere


Innováció a hegesztéstechnológiában: A KEMPER VacuFil rendszere

Ismerje meg a KEMPER VacuFil rendszerét, amely forradalmi lépést jelent a hegesztéstechnológiában, új szintre emelve az ipari hegesztés hatékonyságát és biztonságát az Ipar 4.0 kihívásaira reagálva.

A KEMPER innovatív megoldása az ipar 4.0 kihívásaira

Ismerje meg a KEMPER legújabb fejlesztését, a VacuFil termékcsaládot, amely egyedülálló megoldást kínál az Ipar 4.0 technológiai kihívásaira. A VacuFil egy forradalmi lépés a hegesztéstechnológia terén, amely egyedi megoldásokat biztosít a hegesztők és a hegesztőpisztoly gyártók számára.

Forradalmi felhőalapú hegesztőpisztoly adatbázis

A KEMPER mérnökei által kifejlesztett felhőszolgáltatásból letölthető hegesztőpisztoly adatbázis egy igazi áttörés a hegesztési folyamatok hatékonyságának növelésében. A rendszer lehetővé teszi a füstelszívó hegesztőpisztolyok optimális áramlási és működési paramétereinek betöltését, ezzel növelve a munka biztonságát és hatékonyságát.

A hegesztésifüst elszívásának új dimenziói

Fedezze fel, hogyan formálja át a KEMPER a hegesztésifüst elszívás technológiáját a VacuFil rendszerrel. 
Ebben a részletes cikkben betekintést nyújtunk a KEMPER újításának hátterébe, és bemutatjuk, hogyan járul hozzá ez a technológia az iparág fejlődéséhez.

A hegesztőpisztolyok új generációjának kihívásai 

A hegesztőpisztoly gyártók számára a pont-elszívásra vonatkozó új követelmények és a növekvő iparági kereslet jelentős kihívást jelentettek. Ezek a kihívások arra kényszerítették őket, hogy új fejlesztésekbe kezdjenek, amelyek a korábbi, kevésbé hatékony rendszerek optimalizálására irányultak.

Nehézségek az első generációs füstelszívó pisztolyokkal

A korábbi füstelszívó pisztoly modellek használata nehézkes volt a nagy tömegük, merev pisztolynyakuk és széles gázterelő átmérőjük miatt. Ezek a tulajdonságok nehezítették a hegesztők munkáját, akik gyakran idegenkedtek ezeknek a pisztolyoknak a használatától. A hozzáférési problémák miatt ezek a speciális pisztolyok jelentősen eltértek a hegesztők által megszokott, könnyebb és kisebb, elszívással nem rendelkező modellektől.

Fejlesztési folyamat és szakértelem hiánya

Bár a hegesztőpisztoly gyártók a termékpalettájuk bővítésére törekedtek ezekkel az elsőgenerációs pisztolyokkal, csak egy marginális piaci részt tudtak lefedni. A fejlesztés során gyakran hiányzott a szükséges szakértelem és gyakorlati tapasztalat, ami elengedhetetlen lenne az ilyen jellegű fejlesztésekhez. Emiatt a gyártók a KEMPER-t, a hegesztésifüst elszívásának specialistáját kérték fel a fejlesztési folyamatban való részvételre.

 A KEMPER az új VacuFil termékcsaláddal egy egyedülálló ipar 4.0-ás rendszert fejlesztett ki a hegesztők és a hegesztőpisztoly gyártók igényeire reagálva
A hegesztőpisztolyok egészségbiztonsági standardoknak való megfeleltetése

Amikor a francia egészségbiztosító társaságok új szabályozást vezettek be, számos hegesztőpisztoly gyártó a KEMPER-hez fordult segítségért. Ezek a szabályok szigorú előírásokat tartalmaztak a munkahelyi egészségvédelemmel kapcsolatban, különös tekintettel a hegesztési folyamatok során keletkező füstök elszívására.

INRS követelményeknek megfelelő KEMPER elszívó berendezések

A felhasználók és gyártók egy közös kérdéssel fordultak a KEMPER-hez: Vajon léteznek-e olyan KEMPER elszívó berendezések, amelyek megfelelnek az INRS (L'Institut national de recherche et de sécurité) által meghatározott követelményeknek a tervezett új füstelszívó hegesztőpisztolyokkal kapcsolatban? 

Az INRS Franciaország vezető állami szerve a munkahelyi egészségügy és a munkahelyi kockázatok, mint ipari balesetek és foglalkozási megbetegedések, megelőzése terén.

KEMPER: úttörő a hatékonyabb hegesztőpisztoly elszívó rendszerek fejlesztésében

A KEMPER, kihasználva több évtizedes know-how-ját a hegesztési füst elszívás és szűrés területén, elindította egy új, hatékonyabb pisztolyos elszívó rendszer kifejlesztését.
 A fő cél az volt, hogy az új elszívó rendszer megfeleljen a francia szabályozási előírásoknak, így biztosítva a munkahelyi egészségvédelmet és biztonságot.

A fejlesztés kulcsfontosságú elemei

Ahhoz, hogy a KEMPER a szigorú elvárásoknak megfelelően fejleszthessen, elengedhetetlen volt a hegesztőpisztolyok és azok műszaki paramétereinek alapos ismerete. A fejlesztés kulcsfontosságú elemei közé tartoztak:
- A hegesztőpisztolyok karakterisztikája, beleértve méreteiket és műszaki paramétereiket.
- Az elszívó tömlők átmérői és hossza, ami létfontosságú a hatékony és biztonságos elszívó rendszerek tervezésében.

A pisztolygyártók pisztolyainak és azok műszaki paramétereinek pontos ismerete nélkülözhetetlen volt a fejlesztések megkezdéséhez
KEMPER: előremutató kutatások az elszívó hegesztőpisztolyok terén

A KEMPER, követve a Francia Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Intézet példáját, saját vizsgálati laborokat hozott létre. Ezekben a laborokban a különböző hegesztőpisztoly gyártók pisztolyainak karakterisztikáit vizsgálták meg tüzetesen. Ez a lépés kulcsfontosságú volt a hegesztési folyamatok biztonságának és hatékonyságának növelése érdekében.

A névleges és tényleges térfogatáram különbségei

A KEMPER szakértői jelentős különbségeket fedeztek fel a névleges és a ténylegesen megmért térfogatáram között. A probléma gyökere abban rejlett, hogy a forgalomban lévő elszívós hegesztőpisztolyok gyártói gyakran nem vették figyelembe az áramlás-optimalizált kialakítást, ami magas áramlási ellenállást eredményezett bizonyos típusoknál.

Az elszívási teljesítmény optimalizálása

További vizsgálatok során a csatlakozási pontoknál és a gázterelő melletti elszívó nyílásoknál mért térfogatáram változásait is elemezték. A KEMPER kutatói rájöttek, hogy a pisztolyok és csőkötegek tömítetlensége okozta a problémát, ami a csatlakozási pontoknál lévő (fals)levegő bejutása miatt csökkentette az elszívási teljesítményt. 
A kutatás során a KEMPER mérnökei arra a következtetésre jutottak, hogy a pisztoly elején található gázterelőnél szükséges elszívási teljesítmény mellett mennyi elszívásra van szükség a csőköteg végén található csatlakozási pontnál. Ebben a folyamatban a pisztolyok jellemzőit, mint az elszívó nyílásokat, formájukat és elhelyezkedésüket is figyelembe vették.


A KEMPER mérései és megállapításai

A KEMPER által végzett mérések eredményei rámutattak arra, hogy bizonyos hegesztőpisztoly modellek már 5000 Pa alatti vákuum mellett is megfelelnek az INRS követelményeinek, míg más modelleknél még a 20 000 Pa sem biztosította a kívánt hatékonyságot. Ezen eredmények fényében a KEMPER új szabályokat vezetett be a hegesztőpisztolyok fejlesztéséhez.

A hatékony elszívás szabályai

A KEMPER hangsúlyozza, hogy a hatékony elszívás érdekében nem minden hegesztőpisztoly csatlakoztatható az elszívó berendezésekhez. Egyes modellek nem képesek megfelelni az INRS által támasztott elvárásoknak, ezért fontos a megfelelő modell kiválasztása.

Az egységes légcsatorna rendszer fontossága

A KEMPER azt is javasolja, hogy ne alkalmazzunk eltérő kialakítású pisztolyokat egyidejűleg ugyanazon a kialakított légcsatorna rendszeren. Ha egy pisztoly elszívási teljesítménye nem megfelelő, az veszélyeztetheti a többi, ugyanazon a gerinchálózaton csatlakoztatott pisztoly védőgáz ellátását.

Az elszívási teljesítmény optimalizálása

Fontos, hogy az elszívó- és szűrőegységekkel ellátott hegesztőpisztolyok rendelkezzenek azonos típusú jó légáteresztő képességgel, rövid tömlővezeték-hosszúsággal és teljesítményszabályozással. Ezenfelül a térfogatáramnak (elszívási teljesítménynek) szabályozhatónak kell lennie, hogy beállíthassuk az optimális elszívási teljesítményt, miközben biztosítjuk a hegesztéshez szükséges védőgáz mennyiségét anélkül, hogy elszívnánk a gázterelőtől.

VacuFil: A KEMPER forradalmi intelligens elszívó rendszere hegesztőpisztolyokhoz 


A KEMPER további lépéseket tett a hegesztőpisztolyokba integrált hatékony elszívási rendszerek fejlesztése érdekében. A kutatások és fejlesztések eredménye a VacuFil 125 (i) mobil elszívó berendezés lett, amelyet további változatos teljesítményű és képességű modellek egészítenek ki. Ez az innovatív digitális elszívó rendszer a térfogatáramot folyamatosan méri egy beépített szenzor segítségével, a felhasználó számára kijelzi és automatikusan szabályozza.

A kutatások és fejlesztések eredménye a VacuFil 125 (i) mobil elszívó berendezés lett
Felhőalapú hegesztőpisztoly-adatbázis a precíz elszívásért

A VacuFil rendszerének egyik kulcsfontosságú jellemzője az LCD érintőkijelző, amelyen keresztül a hegesztő egy felhőalapú hegesztőpisztoly-adatbázisból választhatja ki a használni kívánt pisztoly típusát. Ezt a rendszert a KEMPER már előzetesen bemérte és feltöltötte, így biztosítva a pontos elszívási teljesítményt.

Az LCD érintő kijelzőn a hegesztő egy felhőbe feltöltött hegesztőpisztoly-adatbázisból választhatja ki a hegesztőpisztoly típusát


Automatikus térfogatáram szabályozás a megfelelő elszívásért     

A VacuFil berendezés képes automatikusan igazítani az elszívási teljesítményt a kiválasztott pisztoly karakterisztikájához. Ezenfelül a térfogatáram folyamatos mérése lehetővé teszi, hogy a rendszer alkalmazkodjon nem csak a hegesztési paraméterekhez, hanem a szűrő ellenállás növekedéséhez (szűrő telítődéséhez) vagy a tömlőhossz változásaihoz is.

A VacuFil innovációja és rugalmas alkalmazkodása

A KEMPER által fejlesztett VacuFil rendszer folyamatosan bővülő hegesztőpisztoly-adatbázisával a legújabb modellek is könnyen integrálhatók.

 A felhőalkalmazáson keresztül automatikusan frissülő adatbázis biztosítja, hogy a felhasználók mindig a legfrissebb technológiát használhassák. A rendszerben nem szereplő pisztolytípusok elszívási teljesítménye manuálisan beállítható, elmenthető és később újra behívható a VacuFil berendezéseken, így biztosítva a maximális rugalmasságot és hatékonyságot.

Összefoglaló:

A KEMPER VacuFil rendszere úttörő megoldást jelent a hegesztéstechnológia terén, válaszolva az Ipar 4.0 kihívásaira. A forradalmi felhőalapú adatbázis segítségével a hegesztőpisztolyok optimális elszívási paramétereit hatékonyan állíthatjuk be, növelve a munkabiztonságot és a folyamatok hatékonyságát. A KEMPER innovációi, mint a VacuFil 125 (i) mobil elszívó berendezés, előremutatók a hegesztőpisztolyok fejlesztésében, biztosítva a magas színvonalú elszívási teljesítményt és a rugalmas alkalmazkodást a változó munkakörülményekhez. E cikk részletesen bemutatja, hogyan formálja át a KEMPER a hegesztési folyamatokat, elősegítve ezzel az iparág fejlődését.
 

Megosztás Facebook-on

Ehhez hasonló bejegyzések

2024-05-09

Mesterséges intelligencia a hegesztési füst elszívásban: Forradalmi nnovációk és hatékonyság a fémfeldolgozásban

  A fémfeldolgozás digitalizációja előrehalad, és néhány gyártó már a mesterséges

2024-05-09

Hegesztési füstkezelés: A fémszerkezetgyártás munkavédelmi útmutatója

  A hegesztési füst kihívásai A fémszerkezetgyártás kritikus eleme a biztonságos munkakörnyezet

2024-04-10

Optimalizálás a hegesztési folyamatban: hatékony elszívórendszerek robotizált hegesztéshez

A hegesztőrobotok kulcsfontosságú szerepet játszanak a bonyolult hegesztési feladatok automatizálásában,

2024-04-10

9 kulcsfontosságú előny, amiért fontosak a csarnokszellőztető rendszerek a munkahelyi egészségvédelemben

A korszerű gyártási területeken az optimális levegőminőség biztosítása kulcsfontosságú. Az

2024-02-12

Hegesztési útmutató: Az elszívós pisztolyok 5 előnye

Ebben a szakami összefoglalóban megismerheti az elszívós pisztolyok öt kiemelt

2023-11-14

VacuFil: A KEMPER korszakalkotó új megoldása

A KEMPER az új VacuFil termékcsaláddal egy egyedülálló ipar 4.0-ás

2023-08-25

A csarnokszellőztető rendszerek méretezése: Mit kell tudni a hegesztő cégeknek a telepítés előtt

A csarnokszellőztető rendszerek méretezése: Mit kell tudni a hegesztő cégeknek

2023-08-14

Takarítson meg energiát, védje dolgozóit!

Az olaj, a gáz és a villamos energia ára rekordszintre

2023-07-12

Egy fontos lépés a munkahelyek nagyobb biztonságáért

Határértékek és azok története Milyen hatással vannak a veszélyes anyagok az

2021-04-14

EZUTÁN IS MEGÉRI NAPELEMET TELEPÍTENI?

A szén-dioxid-kvóta-kereskedelmi pályázatok megszűnése óta várja a hazai lakosság a

2021-04-14

E-AUTÓ-TÖLTÉS OTTHON, TISZTA ENERGIÁBÓL

Avagy a fosszilis korszak vége, vagy csak egy új trend

2021-04-13

Tüdőrák és hegesztés kapcsolatáról

A Nemzetközi Hegesztési Intézet (International Institute of Welding, IIW) és

2021-04-06

KEMPER ORIGINAL

A narancs a mi színünk. A fémmegmunkálással foglakozók ezt már

2021-01-05

Vírus- és baktériummentes levegő a KEMPER AirCO2NTROL készülékével

Plug and play - Csak állítsa be egyszer és a

2020-04-01

Finom por: a láthatatlan veszélyforrás

Kik kerülhetnek kapcsolatba az ultrafinom porral? A finom por, pontosabban az

2019-09-02

Beszámoló a C-VIII-as bizottság munkájáról a 2019. évi 72. IIW közgyűlésen

A C-VIII-as bizottság (Egészség, Biztonság és Környezet), üléseit az új

2019-08-28

Vágógép és vágóasztal

  Egy korszerű termikus vágógép feladata – típustól függetlenül – a

2019-08-05

KEMPER Connect Portal

Az elszívórendszerek képessé válnak az Ipar 4.0-ra a szűrőberendezésben lévő

2019-07-23

KEMPER energia- és költségmegtakarítás

Milyen energia- és költségmegtakarításokkal jár egy olyan elszívóberendezés, amely rendelkezik

2019-07-15

LOSMA Darwin termékcsalád: Lépést tart az igényekkel

A Losma az egyetlen vállalat, amely olajködszűrési feladatokhoz különálló, különböző

2019-06-27

KEMPER AirWatch - Gyártócsarnokok levegőfelügyelete

  A KEMPER AirWatch állandó és részletes képet ad a gyártócsarnokok

2019-06-26

11 szempont KEMPER központi elszívó- és szűrőrendszerek tervezéséhez

Nagy mennyiségű hegesztési füst és csiszolási por keletkezik a gyártás

2019-05-29

Losma szűrők a Nikon ’Focus’-ában

A Nikon Optical világszerte elismert piacvezető a szemüveglencsék technológiájának a

2019-04-10

A hegesztés egészségügyi hatásai – tények, kutatások, célok

Kővágó Csaba PhD Állatorvostudományi Egyetem, Gyógyszertani és Méregtani Tanszék, Budapest KL-SYSTEM

2019-03-14

Tiszta levegő a munkahelyeken KEMPER okostoronnyal

A munkáltatók felismerték, hogy a levegőben lévő szennyeződések súlyos betegségeket

2019-06-26

KEMPER csarnokszellőztető rendszerek: a pontszerű elszívás kiegészítésén túlmutató megoldás

    Ha a hegesztésnél a pontszerű elszívás nem kivitelezhető, és az

Szóljon hozzá a bejegyzéshez


Nincs hozzászólás...

Vissza a nyitóoldalra