KEMPER – a következetes munkahelyi védelem specialistája

1977-es alapítása óta a KEMPER a munkavédelem és környezetvédelem számára elszívó berendezések fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A kutatásra és fejlesztésre fordított jelentős befektetés az elszívó berendezések magas műszaki színvonalát és a folyamatos fejlődést biztosítja. Ezt a munkát eredményesen támasztja alá az egyetemekkel, kutatóintézetekkel és műszaki felügyeletekkel fennálló szoros együttműködés. A KEMPER-t ma már úgy ismerik mint a hegesztő munkahelyek következetes védelmével foglalkozó vezető vállalkozást. A siker alapja az innovatív technika és a mindenre kiterjedő szerviz.

Ember, munkahely, környezet

A tiszta és biztonságos munkahely része a mai kor életminőségének. Ez megnöveli a dolgozók elégedettségét, csökkenti a kieső időket és hozzájárul a termelékenység növeléséhez és a jobb munkahelyi eredmények eléréséhez. A hegesztésnél több különféle gáz, füst és por szabadul fel, amelyek a levegővel együtt a tüdőbe jutnak és így veszélyeztetik a dolgozók egészségét. Minden hegesztési munkánál megfelelő védelmi intézkedéseket kell hozni annak érdekében, hogy biztosítva legyen a tiszta levegő. A keletkező káros anyagok összetétele függ mind a hegesztési eljárástól, mind az alapanyagtól és a hegesztő anyagtól. A következetes munkahelyi légzésvédelem vezető vállalataként a KEMPER az elszívó berendezések széles választékát kínálja minden üzemi körülményhez.

Az elszívás

Egy megerősített térelszívás vagy általános szellőztetés önmagában nem akadályozza meg a káros anyagok bejutását a hegesztő légterébe. Optimális védelmet csak a káros anyagok keletkezési helyén történő helyi elszívás biztosít. Ebben az esetben a hegesztési füst és más káros anyagok elszívása közvetlenül a keletkezésük helyén történik, mielőtt bejutnának a légzéstérbe. A pontszerű elszívás a leghatékonyabb módja a levegő tisztán tartásának hegesztéskor. Ez ma már hozzátartozik minden hegesztő munkahely alapfelszereltségéhez.

Munkavédelem

Nem csupán a füst az, ami káros a hegesztés során. A hegesztőt és környezetét védeni kell az ultraibolya (UV), valamint az infravörös (IV) sugárzástól, hőtől, fröcsköléstől is. Erre a célra a KEMPER a személyi védelmi felszerelések széles választékát kínálja. Az autodark® hegesztőpajzsok védik a hegesztőt, a KEMPER hegesztőfüggönyök pedig a környezetben dolgozókat a káros sugárzásoktól, hőtől és fröcsköléstől.

... és sok minden más.